
میانگین نرخ افسردگی
با بررسی میانگین نرخ افسردگی، مشخص میشود که این میانگین برای افرادی که در حال حاضر بالای ۶۰ سال سن دارند، ۱۰ درصد است؛ در افرادی که در حال حاضر ۴۵ ساله هستند، میزان افسردگی ۲۰ درصد (دو برابر نسل ۶۰ ساله) و میانگین نرخ افسردگی در افرادی که حدود ۲۵ سال سن دارند، تا به امروز ۲۵ درصد گزارش شده است. اگر این روند با نرخ فعلی ادامه پیدا کند، تخمین زده میشود که از هر دو نفر یک نفر در سن ۶۰ سالگی افسردگی را تجربه خواهد کرد (یعنی نیمی از جمعیت).
کاملاً واضح است که این مسئله ناشی از تغییرات گسترده امروز جامعه است، چون نسل افرادی که در حال حاضر ۶۰ سال یا بیشتر دارند، زندگی کاملاً متفاوتی نسبت به ما داشتند؛ تلفنهای هوشمند، اینترنت و رسانههای اجتماعی وجود نداشته است و …
واضح است که افسردگی، ناشی از تغییر ناگهانی محیط و جامعه است و سوال اینست که برای درمان افسردگی دقیقاً چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
پرفسور استیون و همکارانش پس از سالها تحقیق به نتایج زیر در درمان افسردگی دست یافتند:
شماره ۶- فعالیت بدنی:
فعالیت بدنی نسل حاضر نسبت به نسلهای پیشین بسیار کمتر شده و بیشتر افراد در مشاغل اداری، عملاً هیچ فعالیتی ندارند که این موضوع برای بدن انسان یک انقلاب بزرگ به حساب میآید.
اهمیت ورزش برای درمان افسردگی تا چه اندازه است؟ بر اساس تحقیقی که نتایج یکی از داروهای مهم برای درمان افسردگی، یعنی سرترالین را با ورزش هوازی (۳۰ دقیقه پیادهروی سریع بهصورت سه بار در هفته) مقایسه میکرد، نشان داد که سرترالین و ورزش هوازی به یک اندازه در بهبود افسردگی مؤثر هستند و جالبتر اینکه قطع مصرف دارو، پس از یکسال منجر به عود افسردگی میشود. یکی از دلایل مؤثر بودن ورزش به دلیل تأثیر مستقیم آن بر روی مغز است. هنگامیکه ورزش میکنید، فعالیت انتقالدهندههای عصبی مهم (مثل دوپامین و سروتونین) افزایش پیدا میکند. پایین بودن سطح انتقالدهندههای عصبی، خود باعث افسردگی میشود و نکته جالب این است که همه داروهای ضد افسردگی موجود در بازار، همین انتقالدهندهها را مورد هدف قرار میدهند.
پس میتوان با ورزش و بدون مصرف داروهای ضد افسردگی (با عوارض زیاد) این مشکل را درمان کرد. همچنین ورزش با ایجاد حس بهتر فرد نسبت به خود و افزایش اعتماد به نفس در درمان افسردگی مؤثر است.
شماره ۵- اسیدهای چرب امگا ۳
بدن ما قادر به تولید امگا ۳ نیست و باید حتماً از منابع خارجی دریافت شود.
چرا امگا ۳ بسیار مفید و مصرف زیاد امگا ۶ بسیار مضر است؟ امگا ۶ چربی التهاب آور است، درحالیکه امگا ۳ ضد التهاب است. مقدار زیاد امگا ۶، فشار خون را افزایش میدهد و منجر به لخته شدن خون میشود که میتواند باعث حملات قلبی و سکته مغزی شود.
ما متأسفانه به اندازه کافی امگا ۳ مصرف نمیکنیم تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهیم. مقیاس ایده آل برای مصرف انسانی امگا ۶ و امگا ۳ به نسبت یک به یک تا سه به یک است. اجداد ما با روشهای غذایی طبیعی خود، این نسبت را حفظ میکردند. اما این مقیاس در حال حاضر در کشور ما ۱۷ به یک است و اکثر بیماریهای جهان مدرن مثل سرطان، بیماریهای قلبی و آلرژیها، همگی از نظر فنی، بیماری التهابی به حساب میآیند. پس این فرضیه مطرح شد که اگر هر یک از ما شروع به مصرف مکمل امگا ۳ کنیم، میتوانیم مقیاس ۱۷ به یک را اصلاح کنیم.
تحقیقات نشان میدهد که تعادل در نسبت امگا ۳ به ۶، نه تنها ریسک بیماریهای التهابی را کاهش میدهد، بلکه افرادی که از افسردگی رنج میبردند، با رعایت این نسبت، احساس بهتری پیدا کردند.
همچنین، شام را قبل از ساعت ۸ شب میل کنید، زیرا مصرف دیرهنگام شام موجب تبدیل آن به بلغم می شود که خود عامل بروز افسردگی است.
شماره ۴- نور خورشید
نور خورشید به دو دلیل بسیار مهم است:
دلیل اول: ویتامین D
این ویتامین که با قرار گرفتن در معرض نور خورشید ساخته میشود، مسئول سلامت استخوانها و ماهیچهها و سیستم ایمنی بدن است و کمبود آن باعث ایجاد مشکلات مختلفی از جمله سرطان، دیابت و بهویژه سلامت روان میباشد.
امروزه دریافت ویتامین D به مشکل بزرگی تبدیل شده است، زیرا بسیاری از ما بیشتر وقت خود را در داخل خانه میگذرانیم و به احتمال زیاد کمبود ویتامین دی داریم.
دلیل دوم: تنظیم صحیح ریتم شبانهروزی
نکته بسیار مهم در مورد نور خورشید اینست که نور عادی در محیط داخل بههیچوجه نمیتواند درخشندگی نور خورشید را برای ما فراهم کند و بدن ما برای تنظیم صحیح ریتم شبانهروزی خود به نور خورشید نیاز دارد و نه نور محیط. در واقع ساعت داخلی بدن ما با نور خورشید اطمینان حاصل میکند که در زمان مناسب احساس خستگی کنید، و هورمونها در زمان مناسب ترشح شوند و زمان مناسب خواب آلوده شدن را نیز تنظیم میکند.
مطالعات نشان دادهاند که ارتباط مستقیمی بین افسردگی و نور خورشید برقرار است. اگر مجبور به ماندن در خانه هستید، باید ساعت بدن را با نور کافی خورشید تنظیم کنید و اگر این کار انجام نشود، این ساعت دچار مشکل میشود و زمان شب و روز را بهدرستی تشخیص نمیدهد، درنتیجه ترشح هورمونها نامتعادل میشود، پس برای تنظیم صحیح ریتم شبانهروزی بدن به ده دقیقه نور خورشید در روز نیاز داریم.
شماره ۳- خواب سالم:
ثابت شده که یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده افسردگی، اختلال خواب (خوابیدن در زمانهای غیرطبیعی و خارج از روتین) است. بدان معنا که اگر شما تمام شب را بیدار بمانید و مثلاً تلویزیون تماشا کنید، ۱۰۰ درصد در این گروه قرار میگیرید. خواب سالم یعنی هفت یا هشت ساعت خواب از ساعت ۱۰ الی ۱۱ شب تا ۶ الی ۷ صبح. بیدار شدن قبل از طلوع آفتاب از اهمیت فراوانی برخوردار است، زیرا در این زمان هورمون کورتیزول ترشح می شود که اثرات آن بر همگان آشکار است. خوابیدن بعد از طلوع آفتاب موجب افسردگی می شود و این موضوع در کتب روانشناسی، طب سنتی و چینی بیان شده است.
چند ترفند ساده برای راحت به خواب رفتن در شب:
الف: یک ساعت قبل از زمان مقرر خواب، از کامپیوتر و یا تلفن استفاده نکنید، چون نور این دستگاهها از تولید ملاتونین (هورمونی که باعث خوابآلودگی میشود)، جلوگیری میکند.
ب: از تخت خواب، فقط برای خوابیدن استفاده کنید. اینکار به مغز کمک میکند تا زمان خوابیدن را شناسایی کند.
ج: انجام فعالیت در طول روز.
شماره ۲: نشخوار ذهنی
نشخوار ذهنی یعنی توجه افراطی ذهن به یک رویداد و تمرکز بیش از حد به نکات منفی اتفاقات در گذشته. هرچه بیشتر به گذشته فکر کنید، افسردگی بیشتر میشود. اگر برای چند دقیقه به گذشته فکر کنید، مشکلی نیست، اما نباید در گذشته غرق شوید. با گسترش تکنولوژی و اینترنت افراد زیادی وقت بیشتری را به تنهایی سپری میکنند. این تنهایی باعث فکر کردن بیشتر به گذشته میشود. این نوع افکار در صورت تکرار میتوانند شما را به افسردگی بکشانند. بهمنظور مقابله با این مسئله پیشنهاد میکنیم که فعالیتهای گروهی، مثل رفتن به باشگاه، انجام ورزشهای گروهی یا وقت گذراندن بیشتر با دوستان را در برنامه خود قرار دهید. خستگی ناشی از این فعالیتها موجب راحتتر به خواب رفتن نیز میشود.
شماره ۱: ارتباطات اجتماعی
ارتباطات اجتماعی نسبت به تمام موارد ذکرشده در بالا از اهمیت بیشتری برخوردار است.
ما انسانها موجودات اجتماعی هستیم که ما را بهعنوان یک گونه تا به امروز ماندگار کرده است. توانایی ما در انجام کار تیمی که باعث شده هر مانعی را از سر راه برداریم؛ اما امروزه در حقیقت نیمی از ما دوست صمیمی نداریم. مطالعات اخیر انجامشده توسط دانشگاه میشیگان نشان میدهد که پیوند با انسانهای دیگر باعث آزاد شدن برخی هورمونها میشود که استرس و اضطراب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و نیز ثابت شده که انزوای اجتماعی به معنای واقعی کلمه باعث کوچک شدن مغز میگردد. یکی از دلایل اصلی که باعث نابودی ارتباطات اجتماعی میشود، عدم تعامل چهره با چهره است. ارتباط اجتماعی روزانه ما بیشتر از طریق اینترنت صورت میگیرد و هورمونهای تولیدشده در تعامل آنلاین بهطور چشمگیری با هورمونهای تولیدشده در زمانی که با کسی چهره به چهره صحبت میکنید، بسیار متفاوتاند. انسانها برای ایجاد اعتماد طولانیمدت و رابطه عمیق باید رو در رو باشند. معاشرت و دوستیابی، نیاز به زمان و کسب تجربه دارد، اما امروز بیشتر از طریق متن و کاملاً بیروح با هم صحبت میکنیم. بنابراین توانایی تعامل رو در رو با فرد دیگر، مهارتی است که به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد و این امر افسردگی را در پی دارد.
همچنین طب سوزنی و لیزر آکوپانکچر با برطرف کردن استرس، اضطراب، مشکل غرق شدن در افکار و تنطیم و تعادل قلب و ذهن روش های موثری در بهبود یا درمان کامل افسردگی حاد و مزمن هستند.
نمونه های بالینی درمان افسردگی را می توانید در پیج اینستاگرام به آدرس dr.abbas_ansari@ ملاحظه بفرمایید.
📞۰۲۱-۲۶۷۶۷۲۰۵
📱۰۹۱۰۶۶۴۲۹۲۰
—————————————————–
www.LaserAcupuncture.ir
www.DoctorAnsari.com
www.AuriculoTherapy.ir
www.DoctorAnsari.ir
www.Instagram.com/dr.abbas_ansari
نظر خود را بنویسید
نظر خود را بنویسید